ania1904

ania1904

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Łódeczki z gorgonzolą i mascarpone

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Atrakcyjna przekąska , która sprawdza się na każdego rodzaju przyjęciu

Łódeczki z gorgonzolą i mascarpone

Składniki:

Łódeczki z gorgonzolą i mascarpone

 

Sposób przygotowania:

Łódeczki z gorgonzolą i mascarpone
Cykorię przetnij wzdłuż na pół,zetnij głąb i podziel na listki.Gorgonzolę pokrusz na kawałeczki i rozetrzyj z serkiem mascarpone na jednolitą masę.Dopraw do smaku oregano lub bazylią,solą i pieprzem.Gruszki dobrze umyj i pokrój wzdłuż na cienkie plastry.Delikatnie usuń gniazda nasienne.Na patelni rozgrzej masło.Dodaj cukier i rozpuść kryształki,ciągle mieszając.Do płynnej masy dodaj gruszki i smaż,dopóki nie zyskają błyszczącego płaszczyka.Następnie wrzuć na patelnię orzechy.Listki cykorii napełnij serowym farszem.Udekoruj plastrami karmelizowanej gruszki i orzechami.

Tagi:

sery ser