Sposób przygotowania:
Lodowa bomba z sosem z awokado i limonki
Sałatę płuczemy, odsączamy z nadmiaru wody, rozrywamy na drobne kawałeczki. Rozsypujemy na dnie szerokiej miski. Paprykę oraz pomidora dokładnie myjemy, usuwamy gniazdo nasienne z papryki oraz zdrewniałą częśc pomidora. Kroimy w drobną kostkę. Warzywa rozkładamy równomiernie na sałacie. Awokado obieramy ze skórki, kroimy na mniejsze kawałki. Kilka listków natki pietruszki odkładamy do dekoracji, pozostałą miksujemy dokładnie blenderem wraz z awokado i olejem rzepakowym. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z limonki i cytryny. Sosem polewamy warzywa w misce. Posypujemy odsączoną z zalewy kukurydzą. Ogórki obieramy ze skórki, płuczemy i kroimy w średnie talarki. Nożem do dekoracji warzyw wycinamy małe serduszka. Sałatkę dekorujemy listkami natki pietruszki oraz ogórkowymi serduszkami.