kaja__1991

kaja__1991

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 235]

lodowiec

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 1

pyszny placuszek za cieple dni lata

lodowiec

Składniki:

lodowiec

 

  • 2 opakowania biszkoptów
  • 2 galaretki
  • kakao
  • 4 żółtka
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mleka
  • pół opakowania małego budyniu śmietankowego
  • masło

Sposób przygotowania:

lodowiec
mleko zagotować i ostudzić . żółtka ustrzec z cukrem i budyniem. wymieszać wlać do przestudzonego mleka zagotować cały czas mieszając.
wystudzić i utrzeć z masłem. podzielić krem na 2 części do jednej dodać kakao.
galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody i wystudzić.
w brytfannie ułożyć ścisło warstwę biszkoptów zamoczonych w galaretce i przykryć białym kremem.
następnie ułożyć druga warstwę biszkoptów zamoczonych w galaretce i nałożyć na nie ciemny krem. wierzch wyrównać i zalać galaretka. wstawić ciasto do lodówki.

Tagi:

biszkopt