Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Łopatka domowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Łopatka swojska to dopiero pyszne mięsko do chleba

Łopatka domowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Łopatka domowa

 

Sposób przygotowania:

Łopatka domowa
Do garnka wlać wodę, zagotować. Następnie dodać pieprz, ziele angielskie, listki laurowe, czosnek. Gotować parę minut. Następnie zestawić garnek z ognia,zalewę ostudzić. Do chłodnej zalewy włożyć łopatkę, odstawić na 2 tygodnie, co drugi dzień odwracając na drugą stronę. Po 2 tygodniach wyjąć łopatkę z zalewy, osączyć, włożyć w siatkę i uwędzić. Po uwędzeniu włożyć łopatkę do zalewy w której wcześniej leżakowała tylko wyjąć przyprawy z zalewy i parzyć w 80 stop przez 1,5 godz.
Łopatka domowa
Łopatka wyjęta z zalewy, włożona do siatki masarskiej
Łopatka domowa
Żadna sklepowa łopatka, nie zrówna się z łopatką swojej roboty

Tagi:

łopatka