VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Łopatka duszona w kapuście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Danie, które praktycznie robi się samo. Jest sycące, pyszna a co najważniejsze z podanych składników wychodzi duża porcja.

Łopatka duszona w kapuście

Składniki:

Łopatka duszona w kapuście

 

 

Sposób przygotowania:

Łopatka duszona w kapuście
Mięso myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Przyprawiamy przyprawą do wieprzowiny i słodką czerwoną papryką. Rozgrzewamy olej na patelni i podsmażamy na rumiano. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Kapustę szatkujemy jak do bigosu. Wkładamy do garnka, wlewamy bulion wołowy (300 ml wody z kostką wołową). Następnie przekładamy mięso z cebulą. Wszystko mieszamy i przyprawiamy solą, pieprzem, lubczykiem i ostrą czerwoną papryką. Danie dusimy pod przykryciem przez 60 minut na małym ogniu. 

Tagi:

przyprawy