katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Łopatka duszona z cebulą wg katarzynki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Łopatka z cebulą w sosie ..

Łopatka duszona z cebulą wg katarzynki

Składniki:

Łopatka duszona z cebulą wg katarzynki

 

  • łopatka wieprzowa 50 dag
  • pieczarki 10 sztuk
  • cebula 3 sztuki
  • jabłko 1 sztuka
  • koncentrat pomidorowy 2 łyżki
  • przyprawa kuchenna
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Łopatka duszona z cebulą wg katarzynki
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki. Oprószamy przyprawą kuchenną, odstawiamy na 30 minut. Mięso obsmażamy na oleju, dodajemy obraną i pokrojoną w krążki cebulę. Pieczarki myjemy, osączamy i dodajemy do mięsa. Podlewamy wodą i dusimy ok. 30 minut. Jabłka obieramy, kroimy w półplasterki, dodajemy do mięsa.Mieszamy i dodajemy też koncentrat pomidorowy. Ponownie mieszamy, doprawiamy do smaku i dusimy do miękkości mięsa.