katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Łopatka na pomidorowo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Mięsko w sosie dobrze smakuje podane z makaronem albo ryżem. U nas było podane z grubym makaronem i było smacznie.

Łopatka na pomidorowo

Składniki:

Łopatka na pomidorowo

 

Sposób przygotowania:

Łopatka na pomidorowo
Mięso umyć osuszyć i pokroić na kawałki. Dwa ząbki czosnku przecisnąć przez praskę i natrzeć mięso,oprószyć solą i pieprzem. Wymieszać i odstawić najlepiej na noc.

Mięso obtaczamy w mace i obsmażamy na rozgrzanym oleju .Przekładamy do rondla i podlewamy wodą albo bulionem.

Cebulę lekko podsmażamy i dodajemy do mięsa. Dodajemy przyprawy i dusimy do miękkości. Pod koniec duszenia doprawiamy całość do smaku koncentratem, ketchupem i przyprawami do smaku.

Chwilę razem dusimy. Sos zagęszczamy mąką. 

Tagi:

mięso obiad