Sposób przygotowania:
Łopatka na pomidorowo
Mięso umyć osuszyć i pokroić na kawałki. Dwa ząbki czosnku przecisnąć przez praskę i natrzeć mięso,oprószyć solą i pieprzem. Wymieszać i odstawić najlepiej na noc.
Mięso obtaczamy w mace i obsmażamy na rozgrzanym oleju .Przekładamy do rondla i podlewamy wodą albo bulionem.
Cebulę lekko podsmażamy i dodajemy do mięsa. Dodajemy przyprawy i dusimy do miękkości. Pod koniec duszenia doprawiamy całość do smaku koncentratem, ketchupem i przyprawami do smaku.
Chwilę razem dusimy. Sos zagęszczamy mąką.
Mięso obtaczamy w mace i obsmażamy na rozgrzanym oleju .Przekładamy do rondla i podlewamy wodą albo bulionem.
Cebulę lekko podsmażamy i dodajemy do mięsa. Dodajemy przyprawy i dusimy do miękkości. Pod koniec duszenia doprawiamy całość do smaku koncentratem, ketchupem i przyprawami do smaku.
Chwilę razem dusimy. Sos zagęszczamy mąką.