szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Łopatka pieczona

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Mięso do obiadu z cebulka i ziolami.

Łopatka pieczona Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łopatka pieczona

 

Sposób przygotowania:

Łopatka pieczona
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praske. W misce łączymy czosnek, musztarde, miód, oliwe i ulubione zioła. Całość mieszamy i do tak przygotowanej marynaty wkładamy kawałek mięsa, obtaczamy w tej marynacie i wkładamy na noc do lodówki. Do wyjęciu z lodówki przekłądamy na patelni i smażymy pod przykryciem ok godziny. Co jakis czas pzekręcamy na inna strone i mozemy podlać troche wody aby sie nie przypalilo. Po tym czasie kroimy mięso na plastry. Kroimy cebule na plasterki i mięso razem z cebula podsmażamy dalej, aż do miekkości mięsa.
Łopatka pieczona
Potrzebujemy kawałek mięsa oliwe, czosnek
Łopatka pieczona
Czosnek przeciskamy przez praske i dodajemy do marynaty
Łopatka pieczona
Mięso w tak przygotowanej marynacie trzymamy przez noc w lodówce
Łopatka pieczona
Kroimy na plasterki i podsmażamy z cebula

Tagi:

mięso zioła