Sposób przygotowania:
Łopatka w pierzynce
Ciasto francuskie wyjąć, rozmrozić Łopatkę natrzeć przyprawami, odstawić w chłodne miejsce na 1,5 godziny. Blachę wysmarować tłuszczem. Na blasze ułożyć mięso, włożyć do piekarnika na 190 stop. Piec przez ok. 45 minut, skrapiając rosołem. Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w plasterki. Cebulę obrać posiekać. . Na patelni rozgrzać masło, włożyć cebulę, przesmażyć. Do przesmażonej cebuli dodać, pieczarki, razem z cebulą podsmażyć i ostudzić. Do ostudzonej cebuli z pieczarkami, dodać jajko, sól i pieprz, wymieszać. Rozmrożone ciasto, rozwinąć, rozsmarować pieczarkowy farsz, położyć na nim mięso, zacisnąć brzegi, posmarować białkiem. Piec w 220 stop. Przez 30 minut