Sposób przygotowania:
Łopatka z pieczarkami w cieście
Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w plasterki.
Cebulę obrać posiekać.
Ciasto francuskie wyjąć, rozmrozić.
Łopatkę natrzeć przyprawami, odstawić w chłodne miejsce na 1,5 godziny.
Blachę wysmarować tłuszczem.
Na blasze ułożyć mięso, włożyć do piekarnika na 190 stop.
Piec przez ok. 45 minut, skrapiając rosołem.
Na patelni rozgrzać masło, włożyć cebulę, przesmażyć.
Do przesmażonej cebuli dodać, pieczarki, razem z cebulą podsmażyć i ostudzić.
Do ostudzonej cebuli z pieczarkami, dodać jajko, sól i pieprz, wymieszać.
Rozmrożone ciasto, rozwinąć, rozsmarować pieczarkowy farsz, położyć na nim mięso, zacisnąć brzegi, posmarować białkiem. Piec w 220 stop. Przez 30 minut
Cebulę obrać posiekać.
Ciasto francuskie wyjąć, rozmrozić.
Łopatkę natrzeć przyprawami, odstawić w chłodne miejsce na 1,5 godziny.
Blachę wysmarować tłuszczem.
Na blasze ułożyć mięso, włożyć do piekarnika na 190 stop.
Piec przez ok. 45 minut, skrapiając rosołem.
Na patelni rozgrzać masło, włożyć cebulę, przesmażyć.
Do przesmażonej cebuli dodać, pieczarki, razem z cebulą podsmażyć i ostudzić.
Do ostudzonej cebuli z pieczarkami, dodać jajko, sól i pieprz, wymieszać.
Rozmrożone ciasto, rozwinąć, rozsmarować pieczarkowy farsz, położyć na nim mięso, zacisnąć brzegi, posmarować białkiem. Piec w 220 stop. Przez 30 minut