Sposób przygotowania:
Łopatkowe spaghetti wg Buni
Umyte mięso pokroić i zmielić ( ja rozdrabniam w malakserze).Zmielone wyrobić z łyżką oleju. W garnku o grubym dnie rozgrzać pozostały olej. Wrzucić mięso i smażyć mieszając aż się zrumieni i rozpadnie na drobne grudki. Zalać wodą. Dorzucić pokrojoną drobno cebulę i pomidory. Dosypać po łyżce oregano i bazylii, oraz łyżeczce pieprzu, papryki, czosnku i pół łyżeczki cukru. Wlać łyżkę przyprawy do zup. Gotować na małym gazie przy uchylonej pokrywce przez 1,5 godziny. Sos ma się zagęścić przez odparowanie ( jeśli trzeba to wodę uzupełniać po odrobinie). Dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku. Zmniejszyć gaz i niech się dalej dusi. Nastawić wodę na makaron. W osolonym wrzątku ugotować al'dente spaghetti. Odcedzić. Wrzucić do sosu. Wymieszać. Przykryć i zostawić w garnku na 5 minut. Ser utrzeć na tarce. Makaron wyłożyć na półmisek i posypać serem. * Czasem obkładam dodatkowo upieczonymi połówkami pomidorków koktajlowych i posypuję świeżymi listkami bazylii.
![Łopatkowe spaghetti wg Buni Łopatkowe spaghetti wg Buni](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/lopatkowe-spaghetti-wg-buni-198058.jpg)
![Łopatkowe spaghetti wg Buni Łopatkowe spaghetti wg Buni](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/lopatkowe-spaghetti-wg-buni-198059.jpg)
![Łopatkowe spaghetti wg Buni Łopatkowe spaghetti wg Buni](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/lopatkowe-spaghetti-wg-buni-198060.jpg)
![Łopatkowe spaghetti wg Buni Łopatkowe spaghetti wg Buni](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/lopatkowe-spaghetti-wg-buni-198061.jpg)