katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Łopatkowe zrazy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Mięsne roladki z wkładką.

Łopatkowe zrazy

Składniki:

Łopatkowe zrazy

 

Sposób przygotowania:

Łopatkowe zrazy
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na plastry Lekko rozbijamy. Czosnek obieramy,miażdżymy ze solą i nacieramy każdy plaster mięsa. Oprószamy pieprzem. Ogórki i boczek kroimy w słupki. Na każdy plaster mięsa nakładamy pokrojony boczek i ogórki. Zwijamy w roladkę. Obsmażamy na patelni i podlać troszkę wodą. Doprawiamy przyprawą kuchenną. Dusimy do miękkości i odparowania wody.

Tagi:

przyprawy