Sposób przygotowania:
Łosoś na ostro w marynacie sojowej
Rybę myjemy i wycieramy ręcznikiem papierowym, a następnie okroimy na kawałki.
Do miski wlewamy sos sojowy, dodajemy starty na tarce imbir, sok z cytryny, posiekane papryczki piri piri i drobno posiekany czosnek.
Zanurzamy łososia w marynacie, przykrywamy naczynie i odstawiamy na pół godziny.
Wlewamy marynatę na patelnię. Dodajemy miód oraz sezam. Mieszamy. Wrzucamy łososia i dusimy go przez kilka minut, aż będzie miękki.
Do miski wlewamy sos sojowy, dodajemy starty na tarce imbir, sok z cytryny, posiekane papryczki piri piri i drobno posiekany czosnek.
Zanurzamy łososia w marynacie, przykrywamy naczynie i odstawiamy na pół godziny.
Wlewamy marynatę na patelnię. Dodajemy miód oraz sezam. Mieszamy. Wrzucamy łososia i dusimy go przez kilka minut, aż będzie miękki.
SylaUla