renata6263

renata6263

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Łosoś na szpinaku w śmietanie z musztarą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie i łatwe przygotowanie - (na 4 osoby)

Łosoś na szpinaku w śmietanie z musztarą

Składniki:

Łosoś na szpinaku w śmietanie z musztarą

 

  • 4 porcje łososia
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 paczka mrożonego szpinaku (może być również świeży)
  • 1 szklanka śmietany
  • 2 pełne łyżki musztardy Dijon
  • przyprawy według gustu (może być tylko sól i pieprz lub vegeta)

Sposób przygotowania:

Łosoś na szpinaku w śmietanie z musztarą
Cebulkę i czosnek pokroić drobniutko i zezłocić na masełku. Dodać szpinak i dusić na małym ogniu aż cała woda wyparuje. Przełożyć szpinak do foremki (może być szklana) i ułożyć na wierzchu kawałki doprawionego łososia. Całość zalać śmietaną wymieszaną z musztardą Piec w dobrze nagrzanym piekarniku około 25-35 min. Ja pierwsze 20 min piekę pod przykryciem z folii aluminiowej a następne 10-15 minut bez. Podawać z ziemniaczkami lub ryżem.