Sposób przygotowania:
Łosoś na ziemniakach ze szpinakiem
Łososia myjemy,osuszamy , ściągamy z niego skórę i dzielimy na pół.Przekładamy rybę do wysmarowanego naczynia żaroodpornego.Kropimy ją cytryną,solimy,pieprzymy i posypujemy natką oraz wiórkami masła.Przykrywamy folią aluminiową. Na patelni rozgrzewamy olej z masłem dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i umyty,osuszony i pokrojony w paseczki szpinak.Całość smażymy do zwiędnięcia szpinaku-odstawiamy. Obrane,umyte ziemniaki gotujemy z odrobiną soli do miękkości.Odcedzamy i dodajemy do nich wcześniej przygotowany szpinak.Całość traktujemy tłuczkiem do ziemniaków. Rozgrzewamy piekarnik do 180*C wkładamy rybę i pieczemy około 25 minut,pod koniec ściągamy folię i chwilkę ją jeszcze zapiekamy i gotowe. Na talerz wykładamy ziemniaki,na wierzch układamy łososia i podajemy od razu po przygotowaniu np. z pomidorkami koktajlowymi.....
edytaha
evita0007
Edytko ja wiedziałam że Ty wiedziałas hihi ;D
edytaha
Ewuniu, a ja wiedziałam, że Ty wiedziałaś, że ja wiem hihihi ;P
MP3-ka
gusia1000
evita0007