dominika1987

dominika1987

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 282]

Łosoś pieczony z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pieczony łosoś z pieczarkami najlepiej smakuje podawany z ziemniakami.

Łosoś pieczony z pieczarkami

Składniki:

Łosoś pieczony z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Łosoś pieczony z pieczarkami
Filety umyć, osuszyć, pokroić w kilkucentymetrowe paski. Każdy oprószyć solą i kolorowym pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Odstawić na 30 minut do lodówki. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki i zrumienić na oliwie. Posolić, zestawić z ognia. Rybę wyłożyć na wysmarowanym tłuszczem naczyniu, na wierzch dodać pieczarki. Śmietanę wymieszać z koperkiem, polać rybę. Piec 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.