Łosoś pieczony z pieczarkami Asus

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotować łososia pieczonego z pieczarkami

Łosoś pieczony z pieczarkami    Asus

Składniki:

Łosoś pieczony z pieczarkami Asus

 

 

Sposób przygotowania:

Łosoś pieczony z pieczarkami Asus
Filety umyć, osuszyć, pokroić w cienkie paski. Każdy pasek oprószyć solą, pieprzem kolorowym i delikatnie skropić sokiem z cytryny. Następnie odstawić w naczyniu do lodówki na około 30 minut. Umyte i oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki i zrumienić na oliwię, posolić i zestawić z ognia. Rybę ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu na wierzch dodać pieczarki, Śmietanę wymieszać z koperkiem, polać po całości rybę. Na koniec piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni.