kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Łosoś pieczony z pomidorami i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zapraszam na pysznego łososia skąpanego w aromatycznych pomidorach i papryce, z nutą cytrynki. Upieczony w foli bez dodatku tłuszczu w warzywnym towarzystwie.

Łosoś pieczony z pomidorami i papryką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Łosoś pieczony z pomidorami i papryką

 

 

Sposób przygotowania:

Łosoś pieczony z pomidorami i papryką
Łososia skrobiemy z łusek, myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Doprawiamy z obu tron solą i białym pieprzem. Warzywa myjemy, pomidory kroimy w duża kostkę paprykę w paski, cebule w piórka. Kawałek łososia układamy na podwójnej warstwie foli aluminiowej, posypujemy papryką, cebulą i pomidorem. Skrapiamy cytryną. Zawijamy szczelnie. Pieczemy w 180 stopniach C prze 20-25 minut. 
Łosoś pieczony z pomidorami i papryką
Łososia skrobiemy z łusek, myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem.
Łosoś pieczony z pomidorami i papryką
Doprawiamy z obu tron solą i białym pieprzem.
Łosoś pieczony z pomidorami i papryką
Kawałek łososia układamy na podwójnej warstwie foli aluminiowej, posypujemy papryką, cebulą i pomidorem. Skrapiamy cytryną.