Sposób przygotowania:
Łosoś pieczony z ziemniakami
1. Umyte i osuszone filety z łososia przyprawić sokiem z cytryny, pieprzem, solą i koperkiem.
2. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program FRY. Nacisnąć COOKING TIME i ustawić czas na 15 minut. Nacisnąć przycisk START.
3. Do misy urządzenia wlać oliwę, wrzucić pokrojone w plasterki ziemniaki, przyprawić szczyptą soli i smażyć na złoto przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
4. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program BAKE. Nacisnąć COOKING TIME i ustawić czas na 20 minut. Za pomocą przycisku TEMPERATURE wybrać 150°C. Nacisnąć przycisk START.
5. Na ziemniakach ułożyć przyprawionego łososia, pomidorki koktajlowe, całość zalać białym winem i zamknąć pokrywę.
6. Kiedy program dobiegnie końca urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję KEEP WARM.
7. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.
2. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program FRY. Nacisnąć COOKING TIME i ustawić czas na 15 minut. Nacisnąć przycisk START.
3. Do misy urządzenia wlać oliwę, wrzucić pokrojone w plasterki ziemniaki, przyprawić szczyptą soli i smażyć na złoto przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
4. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program BAKE. Nacisnąć COOKING TIME i ustawić czas na 20 minut. Za pomocą przycisku TEMPERATURE wybrać 150°C. Nacisnąć przycisk START.
5. Na ziemniakach ułożyć przyprawionego łososia, pomidorki koktajlowe, całość zalać białym winem i zamknąć pokrywę.
6. Kiedy program dobiegnie końca urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję KEEP WARM.
7. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.