Sposób przygotowania:
Łosoś smażony z porami i białym winem.
Filety z łososia pokroić na cztery części,przyprawić solą i pieprzem,panierować w mące.Usmażyć z obu stron na rumiano.
Następnie zdjąć rybę z patelni,odstawić na bok w naczyniu.Wkroić
na talarki białe części pora,zeszklić na reszcie tłuszczu,dodać rodzynki,dolać wino i dusić całość,póki płyn nie odparuje.W tym
czasie wlać zmieszaną z wiórkami kokosowymi śmietanę i podgrzewać,aż sos zgęstnieje.Doprawić solą i pieprzem i podawać
łososia na pierzynce z porów i białego wina,a do tego tłuczone ziemniaki z wody.
Następnie zdjąć rybę z patelni,odstawić na bok w naczyniu.Wkroić
na talarki białe części pora,zeszklić na reszcie tłuszczu,dodać rodzynki,dolać wino i dusić całość,póki płyn nie odparuje.W tym
czasie wlać zmieszaną z wiórkami kokosowymi śmietanę i podgrzewać,aż sos zgęstnieje.Doprawić solą i pieprzem i podawać
łososia na pierzynce z porów i białego wina,a do tego tłuczone ziemniaki z wody.