Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Łosoś w pieprznych kwiatach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Marynata decyduje o późniejszym smaku ryby . Łosoś lubi różne smaki .

Łosoś w pieprznych kwiatach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łosoś w pieprznych kwiatach

 

 

Sposób przygotowania:

Łosoś w pieprznych kwiatach
1 filet z łososia ze skórą ( na 2 porcje )
1 łyżeczka różowego pieprzu marynowanego
1 łyżeczka zielonego pieprzu marynowanego
szczypta zmielonego białego pieprzu
szczypta grubo zmielonego pieprzu kolorowego
sok z 1/2 cytryny
1 łyżeczka miodu
1 łyżka mieszanki kwiatów jadalnych Kotanyi
olej z pestek winogron
szczypta soli
mąka do oprószenia
3 łyżki wrzącej wody
Łosoś w pieprznych kwiatach
Przygotować marynatę z oleju , soku z cytryny , kwiatów , mieprzu marynowanego
Łosoś w pieprznych kwiatach
Wyjąć z marynaty i osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi
Łosoś w pieprznych kwiatach
Posolić i oprószyć równomiernie mąką - strzepnąć jej nadmiar
Łosoś w pieprznych kwiatach
Smażyc na rozgrzanym oleju dodając na końcu odsączoną marynatę

Tagi:

winogrona