Sposób przygotowania:
Łosoś w pieprznych kwiatach
1 filet z łososia ze skórą ( na 2 porcje )
1 łyżeczka różowego pieprzu marynowanego
1 łyżeczka zielonego pieprzu marynowanego
szczypta zmielonego białego pieprzu
szczypta grubo zmielonego pieprzu kolorowego
sok z 1/2 cytryny
1 łyżeczka miodu
1 łyżka mieszanki kwiatów jadalnych Kotanyi
olej z pestek winogron
szczypta soli
mąka do oprószenia
3 łyżki wrzącej wody
1 łyżeczka różowego pieprzu marynowanego
1 łyżeczka zielonego pieprzu marynowanego
szczypta zmielonego białego pieprzu
szczypta grubo zmielonego pieprzu kolorowego
sok z 1/2 cytryny
1 łyżeczka miodu
1 łyżka mieszanki kwiatów jadalnych Kotanyi
olej z pestek winogron
szczypta soli
mąka do oprószenia
3 łyżki wrzącej wody