Misspastries

Misspastries

Kucharz
[Przepisów: 3]

Łosoś w sezamowej panierce z pastą z białej fasoli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ten przepis pozwala upiec idealnego łososia w sezamowej panierce.Pasta z białej fasoli i bazylii jest pyszna i pasuje do ryby idealnie.

Łosoś w sezamowej panierce z pastą z białej fasoli Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Łosoś w sezamowej panierce z pastą z białej fasoli

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Łosoś w sezamowej panierce z pastą z białej fasoli
Łososia myjemy,nacieramy solą i pieprzem oraz olejem.Ziarna sezamu prażymy na suchej patelni.Posypujemy rybę sezamem.Przekładamy na blachę wyłożoną folią aluminiową.Pieczemy przez 15 min w temperaturze 200 stopni C. Z fasoli odlewamy zalewę,miksujemy blenderem ręcznym z oliwą,bazylią,sokiem z cytryny,czosnkiem,solą i sosem z chilli.Dolewamy 3 łyżki wody i mieszamy. Całość podajemy z sałatą i ogórkiem.
Łosoś w sezamowej panierce z pastą z białej fasoli
Sezam prażymy na suchej patelni.Posypujemy nim łososia.

Tagi:

sosy fasola