Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Łosoś w sosie śmietankowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczny i delikatny łosoś

Łosoś w sosie śmietankowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łosoś w sosie śmietankowym

 

Sposób przygotowania:

Łosoś w sosie śmietankowym
Łososia kroimy w cienkie plastry, wkładamy do miski, doprawiamy pieprzem oraz posypujemy pokrojonymi ząbkami czosnku. Odkładamy na pół godziny do lodówki. Pora obieramy, kroimy w grube kawałki i wrzucamy do naczynia żaroodpornego z łososiem. Następnie kroimy cebulę oraz marchew w kostkę i również dokładamy do naczynia. Mieszamy koncentrat pomidorowy ze śmietaną i polewamy nim nim łososia. Pieczemy przez 30 minut w 180 st w termoobiegu. Świetnie smakuje z ziemniakami, ogórkiem i suszonymi pomidorami.
Łosoś w sosie śmietankowym
Doprawiony pieprzem i czosnkiem łosoś nabiera smaku w lodówce
Łosoś w sosie śmietankowym
Dokładamy grubo pokrojonego pora na łososia
Łosoś w sosie śmietankowym
Dokładamy pozostałe warzywa pokrojone w kostkę
Łosoś w sosie śmietankowym
Całość polewamy mieszanką śmietany i koncentratu