LukaszM

LukaszM

Kucharz
[Przepisów: 10]

Łosoś w sosie szpinakowo - smietanowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonałe danie do butelki zimnego różowego wina. Nietrudne danie, które świetnie nadaje się na kolację we dwoje.

Łosoś w sosie szpinakowo - smietanowym

Składniki:

Łosoś w sosie szpinakowo - smietanowym

 

Sposób przygotowania:

Łosoś w sosie szpinakowo - smietanowym
1. Łososia pociąć na drobne kawałki wrzucić na patelnie i dodać drobno posiekany czosnek potem skropić sokiem z cytryny.
2. Można zacząć gotować makaron
3. Do łososia dodać umyty szpinak i chwilę przesmażyć, dodać pieprz.
4. Dodać suszone pomidory, wcześniej pocięte na drobne kawałki.
5. Zalać całość śmietaną - podgrzać tak żeby się delikatnie zredukowało
6. Polać makaron sosem, posypać tartym parmezanem.