lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Łosoś w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo smaczny łosoś z warzywami polany sosem...

Łosoś w warzywach

Składniki:

Łosoś w warzywach

 

 

 

Sposób przygotowania:

Łosoś w warzywach
Filety z łososia w pierwszej kolejności należy bardzo dokładnie oczyścić, a następnie skropić sokiem wyciśniętym z połówki cytryny. Fileta należy odstawić na chwilę, a później oprószyć solą i dodać do gotującego się bulionu warzywnego. Łososia gotować przez chwilę w wywarze, a później wyjąć go i pokroić na mniejsze kawałki. Do wywaru dodać musztardę oraz śmietanę i jeszcze chwilę gotować. Cukinię , marchewki oraz pietruszkę należy bardzo dokładnie umyć, obrać, a następnie pokroić w kostkę o średniej wielkości. Na patelni, na rozgrzanym oleju dusić marchewkę, cukinię oraz pietruszkę. Duszące się warzywa doprawiać według własnego uznania pieprzem, solą oraz cukrem. Warzywa oraz łososia wymieszać z pokrojoną natką pietruszki, a następnie polać zrobionym sosem z wywaru, musztardy i śmietany.

Tagi:

cukinia