Sposób przygotowania:
Łosoś w warzywach
Filety z łososia w pierwszej kolejności należy bardzo dokładnie oczyścić, a następnie skropić sokiem wyciśniętym z połówki cytryny. Fileta należy odstawić na chwilę, a później oprószyć solą i dodać do gotującego się bulionu warzywnego. Łososia gotować przez chwilę w wywarze, a później wyjąć go i pokroić na mniejsze kawałki. Do wywaru dodać musztardę oraz śmietanę i jeszcze chwilę gotować. Cukinię , marchewki oraz pietruszkę należy bardzo dokładnie umyć, obrać, a następnie pokroić w kostkę o średniej wielkości. Na patelni, na rozgrzanym oleju dusić marchewkę, cukinię oraz pietruszkę. Duszące się warzywa doprawiać według własnego uznania pieprzem, solą oraz cukrem. Warzywa oraz łososia wymieszać z pokrojoną natką pietruszki, a następnie polać zrobionym sosem z wywaru, musztardy i śmietany.