Sposób przygotowania:
Losos z cykoria i pomaranczami
Lososia umyc w zimnej wodzie, osuszyc papierem kuchennym, posolic i popieprzyc i odstawic w zimne miejsce. Cykorie umyc i rozdzielic na pojedyncze listki, ktore pokroic w paski ok. 3cm. Pomarancze obrac grubo i wyfiletowac. Sok zlac do osobnego naczynia. Cykorie wrzucic na rozgrzane maslo, obsmazyc lekko i dodac bulion, sok z pomaranczy oraz slodka smietane. Poddusic ok. 10-15 minut. Wyfiletowane kawalki pomaranczy ulozyc na cykorii.. i na to polozyc lososia, zamknac pokrywke i dusic ok 5-8 minut. Podawac z ryzem ugotowanym na sypko... Do calosci pasuje salata ze smietana lub sosem vinegret. Smacznego :)
misia53
Sarenka
Sarenka
anullka7
Glumanda
Bahus