paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Łosoś z dodatkiem kaparów

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kolejny z przepisów na rybkę.

Łosoś z dodatkiem kaparów

Składniki:

Łosoś z dodatkiem kaparów

 

Sposób przygotowania:

Łosoś z dodatkiem kaparów
Natkę płuczemy, otrząsamy z wody i drobno siekamy. Rybę płuczemy i osuszamy. Smarujemy oliwą z oliwek i oprószamy odrobiną soli i pieprzu. Tak przygotowaną rybę smażymy 4 min z każdej strony na mocno rozgrzanej patelni. Z patelni zdejmujemy gotową rybę i wlewamy wino. Chwilę podgrzewamy i dodajemy kapary, masło. Smażymy do momentu zarumienienia kaparów i zgęstnienia całości. Na sam koniec dodajemy natkę i wkładamy rybę. Chwilę razem smażymy.

Tagi:

kapary