ELKAW83

ELKAW83

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Łosoś z fasolą w pomidorach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kolejna odsłona najlepszej wg. mnie rybki:)

Łosoś z fasolą w pomidorach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łosoś z fasolą w pomidorach

 

  • 250 g przecieru pomidorowego
  • 100 ml białego wina
  • 300 g filetu z łososia
  • 200 g fasoli Jaś
  • natka pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 małe cebule
  • przyprawa do ryb
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Łosoś z fasolą w pomidorach
Cebulę i czosnek pokroić i podsmażyć na oleju, dodać kawałki przyprawionego łososia i podlać całość winem. Chwilę smażyć, po czym łososia wyjąć i odstawić, a na patelnię dodać ugotowaną fasolę i przecier pomidorowy. Całość doprawić i dodać posiekaną natkę pietruszki. Dla nadania gęstości sosu można rozgnieść kilka fasolek widelcem. Włożyć do gotowego sosu podsmażonego łososia. Podawać solo lub z zapiekanymi ziemniaczkami.
Łosoś z fasolą w pomidorach
Kawałki łososia należy opruszyć przyprawą
Łosoś z fasolą w pomidorach
Pokrojoną cebulę i czosnek przesmażyć na oleju
Łosoś z fasolą w pomidorach
Dodać rybkę i podlać winem, podsmażając całość na małym ogniu
Łosoś z fasolą w pomidorach
Po wyjęciu łososia dodać przecier pomidorowy i ugotowaną wcześniej fasolkę