Sposób przygotowania:
Losoś z grila
Lososia posyp solą, pieprzem, listkami świeżej kolendry oraz otartą skórką z cytryny. Odstawić do lodówki na 1 godzinę. Pęczak przeplukać i przesmażyć na oleju wraz z cebulą drobno posiekaną. Zalać bulionem warzywnym, zagotować, przykryć garnek i odstawić w cieple miejsce, aby kasza się uprażyla. Jablka obrać, wydrążyć, pokroić w kostkę i przesmażyć na miodzie dodając sok z 1 cytryny. Uprażone jablka zmiksować na gladką masę, dodać jogurt i odciśnięty chrzan, wymieszać. Pęczek doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem, dodać odrobinę masla i świeżo pokrojoną kolendrę. Przygotować buraki: umyte, nie obrane buraki zawinąć, każdy osobno w folię aluminiową, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160stC.i piec przez 2 godziny.Upieczone obrać ze skórki i pokroić w plastry. Lososia griluj ok. 6 minut. Podawaj na plastrach upieczonych buraków z pęczakiem oraz sosem z prażonego jablka z chrzanem....