paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Łosoś z imbirem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Łosoś nacierany świeżym startym imbirem gotowany na parze z kolorowym pieprzem.

Łosoś z imbirem i warzywami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Łosoś z imbirem i warzywami

 

Sposób przygotowania:

Łosoś z imbirem i warzywami
Filet łososia oddzielić od skóry, opłukać i osuszyć. Zetrzeć świeży imbir na tarce i wymieszać go z oliwą z oliwek oraz pieprzem, sokiem z cytryny do smaku. Filet łososia natrzeć imbirową marynatą i pozostawić na 20 minut. Ziemniaki i marchew obrać , wypłukać i pokroić w na mniejsze kawałki. Łososia wraz z warzywami gotujemy na parze warzywa 25 minut a łososia 15 minut. Gdy łosoś się gotuje doprawić do smaku solą morską.
Łosoś z imbirem i warzywami
Filet łososia natrzeć imbirową marynatą i pozostawić na 20 minut.
Łosoś z imbirem i warzywami
Łososia wraz z warzywami gotujemy na parze warzywa 25 minut a łososia 15 minut.