Sposób przygotowania:
Łosoś z kawiorem
Łososia pokroić na plastry, skropić sokiem z cytryny i odrobinę posolić. Odstawić na ok pół godziny.
Ser wymieszać ze śmietaną solą i cukrem dobrze zmiąć, na koniec dodać po łyżeczce kawioru czerwonego i czarnego.
delikatnie wymieszać. Łososia smażyć na maśle na złoty kolor układać na liściach sałaty, na każdym kawałku kłaść kopiastą łyżeczkę masy serowo-kawiorowej i udekorować odrobiną kawioru. Podawać z cytryną do kropienia.
Ser wymieszać ze śmietaną solą i cukrem dobrze zmiąć, na koniec dodać po łyżeczce kawioru czerwonego i czarnego.
delikatnie wymieszać. Łososia smażyć na maśle na złoty kolor układać na liściach sałaty, na każdym kawałku kłaść kopiastą łyżeczkę masy serowo-kawiorowej i udekorować odrobiną kawioru. Podawać z cytryną do kropienia.
bernika