Sposób przygotowania:
Łosoś z serem i szpinakiem
Makaron gotujemy z dodatkiem oleju,odcedzamy.filety z łososia kroimy na kawałki.We wrzącej wodzie rozpuszczamy kostki rosołowe i do wywaru wkładamy kawałki łososia,obgotowujemy go na małym ogniu 2-3min.,odcedzamy na durszlaku.Rozdrobniony szpinak dusimy na niewielkiej ilości masla,na małym ogniu,cały czas mieszając.Pod koniec duszenia dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.Jeden serek camembert okrawamy ze skórki,kroimy w kostkę i dodajemy do szpinaku,mieszamy,aż ser się rozpuści,zestawiamy z ognia.Przygotowujemy sos;pozostałe serki okrawamy ze skórki,kroimy w kawałki.Wrondelku roztapiamy masło i dodajemy serki,mieszamy,aż się rozpuszczą.Mieszając,stopniowo wlewamy śmietanę i mieszamy,aż powstanie jednolita masa.Do żaroodpornego naczynia przekładamy makaron,na nim układamy masę szpinakową,a na niej kawałki łososia,całość zalewamy sosem.Zapiekamy kilkanaście minut w 180"C.