Sposób przygotowania:
Łosoś z salsą pomidorową na szparagach
Z łososia usuwamy skóry,myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.Wykładamy na blaszkę wysmarowaną masłem,oprószamy solą,pieprzem i kropimy sokiem z limetki. Do blendera wrzucamy nać pietruszki i olej wszystko blendujemy. Następnie całą zieleniną smarujemy porcje łososia po wierzchu.Nakrywamy folią aluminiowa i pieczemy w 180*C 20minut (górna półka-grzanie góra) Szparagi obieramy za pomocą obieraczki do warzyw i blanszujemy w wodzie z cukrem około 10 minut (jeśli są młodziutkie nie obieramy ze skórki tylko odcinamy ich końcówki) ---odsączamy i odkładamy. Jak ryba sie piecze robimy salsę.Umytego pomidora kroimy w drobną kosteczkę,cebulkę siekamy drobno.Przekładamy do miseczki,dodajemy sos rybny,natkę,olej i pieprz--mieszamy. Na talerz wykładamy szparagi na nie porcję łososia,polewamy salsą i podajemy z czym kto lubi ja podałam z ryżem :) Smacznego . . . .
![Łosoś z salsą pomidorową na szparagach Łosoś z salsą pomidorową na szparagach](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/losos-z-salsa-pomidorowa-na-szparagach-194712.jpg)
![Łosoś z salsą pomidorową na szparagach Łosoś z salsą pomidorową na szparagach](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/losos-z-salsa-pomidorowa-na-szparagach-194713.jpg)
![Łosoś z salsą pomidorową na szparagach Łosoś z salsą pomidorową na szparagach](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/losos-z-salsa-pomidorowa-na-szparagach-194714.jpg)
gusia1000