Sposób przygotowania:
łosoś zapiekany , pachnący koperkiem
Łososia płuczemy , delikatnie wkładamy do naczynia żaroodpornego,
nacieramy roztartym czosnkiem, skrapiamy cytryna , posypujemy koperkiem ,
przyprawa do ryb oraz odrobina soli i pieprzu. Na koniec skrapiamy oliwa i
odstawiamy na godzinke . Piekarnik nagrzewamy do temp. 170-180 stopni i
pieczemy około 15-20minut. Mozna przykryc naczynie, ale nie jest to
konieczne. Gotowy łosoś ma byc mięciutki i różowy .Przed podaniem można
raz jeszcze posypać koperkiem oraz udekorowac plasterkami cytryny. Smakuje
doskonale z pieczonymi ziemniakami.
nacieramy roztartym czosnkiem, skrapiamy cytryna , posypujemy koperkiem ,
przyprawa do ryb oraz odrobina soli i pieprzu. Na koniec skrapiamy oliwa i
odstawiamy na godzinke . Piekarnik nagrzewamy do temp. 170-180 stopni i
pieczemy około 15-20minut. Mozna przykryc naczynie, ale nie jest to
konieczne. Gotowy łosoś ma byc mięciutki i różowy .Przed podaniem można
raz jeszcze posypać koperkiem oraz udekorowac plasterkami cytryny. Smakuje
doskonale z pieczonymi ziemniakami.
SylwiaW
rzeczywiscie smakuje swietnie z pieczonymi ziemniaczkami...
ja podalam z warzywami ugotowanymi na parze:):):)
moj maz nie moze sie doczekac nastepnego razu:):):)
LUBIEGOTOWAC