LUBIEGOTOWAC

LUBIEGOTOWAC

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 135]

łosoś zapiekany , pachnący koperkiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

smakuje wybornie, doskonały na niedzielny obiad

łosoś zapiekany , pachnący koperkiem

Składniki:

łosoś zapiekany , pachnący koperkiem

 

 

 

Sposób przygotowania:

łosoś zapiekany , pachnący koperkiem
Łososia płuczemy , delikatnie wkładamy do naczynia żaroodpornego,
nacieramy roztartym czosnkiem, skrapiamy cytryna , posypujemy koperkiem ,
przyprawa do ryb oraz odrobina soli i pieprzu. Na koniec skrapiamy oliwa i
odstawiamy na godzinke . Piekarnik nagrzewamy do temp. 170-180 stopni i
pieczemy około 15-20minut. Mozna przykryc naczynie, ale nie jest to
konieczne. Gotowy łosoś ma byc mięciutki i różowy .Przed podaniem można
raz jeszcze posypać koperkiem oraz udekorowac plasterkami cytryny. Smakuje
doskonale z pieczonymi ziemniakami.