Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Łosoś ze szpinakiem i śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszny śmietanowy sos z łososiem i szpinakiem znakomicie pasuje do makaronu lub klusek, np ziemniaczanych kopytek.

Łosoś ze szpinakiem i śmietaną Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Łosoś ze szpinakiem i śmietaną

 

Sposób przygotowania:

Łosoś ze szpinakiem i śmietaną
Łososia kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanej patelni. Często mieszamy, tak żeby ryba "ścięła się" z każdej strony. Dodajemy posiekane listki szpinaku i całość smażymy przez ok 10 minut. Dolewamy śmietanę (w temperaturze pokojowej), mieszamy. Zdejmujemy patelnię z ognia, doprawiamy do smaku solą, pieprzem białym i cytrynowym. Podajemy z makaronem, lub np z kopytkami.
Łosoś ze szpinakiem i śmietaną
Pokrojonego w kostkę łososia podsmażamy na patelni
Łosoś ze szpinakiem i śmietaną
Do łososia dodajemy posiekane listki szpinaku
Łosoś ze szpinakiem i śmietaną
Taki sos możemy podać z makaronem albo np z kopytkami

Tagi:

szpinak beza bezy