Sposób przygotowania:
Nadziewany pieczony łosoś
W każdym kawałku łososia robię nożem kieszonkę - delikatnie. Moje kawałki / plastry miały około 8cm szerokości. Na patelnie wrzucam zamrożony szpinak i podsmażam na małym ogniu mieszając. Czosnek siekam nożem na drobne i wrzucam do szpinaku. Chwilę razem podsmażam i następnie dodaję śmietanę. Ja dodałam chyba nawet więcej niż łyżki :) Całość solę i pieprzę do smaku. Doprawiam również chili. Całość mieszam i podsmażam. Ser ścieram na tarce na grubych oczkach lub kroję w drobną kosteczkę. Szpinak przekładam do miseczki i mieszam razem z serem żółtym. Takim farszem nadziewam solidnie łososia. Całość zwijam w folię robiąc torebeczki. Wszystkie ustawiam w naczyniu żaroodpornym i zapiekam w temp 170C przez około 25-30 minut. Jeśli ktoś lubi można samą rybę również lekko posolić. Ja wolę łososia w naturalnej postaci więc solidnie doprawiam farsz :) Rybę podaje z ciepłym pieczywem czosnkowym