Sposób przygotowania:
Zupa warzywna na maśle
Włoszczyznę obrać i w rozdrobnić w rozdrabniaczu na grubsze kawałki, wsypać do garnka. Kapustę małą główkę pokroić dość drobno, wsypać do garnka. Wlać wodę, dodać kostki rosołowe, ziele angielskie, liście laurowe i zagotować, do gotującej się zupy wsypać opakowanie fasolki szparagowej, wymieszać, gotować wszystko z 20 minut.
Do zupy wsypać paprykę słodką, ostrą, pieprz ziołowy, sól, masło, gotować z 2 minuty.
Mąkę wymieszać ze śmietaną, wodą i wlać do gotującej się zupy, mieszać do ponownego zagotowania i zdjąć z ognia, wsypać suszony koperek.
Zupa najlepiej smakuje po kilku godzinach, można ją podać z ziemniakami, kaszą, makaronem.
Do zupy wsypać paprykę słodką, ostrą, pieprz ziołowy, sól, masło, gotować z 2 minuty.
Mąkę wymieszać ze śmietaną, wodą i wlać do gotującej się zupy, mieszać do ponownego zagotowania i zdjąć z ognia, wsypać suszony koperek.
Zupa najlepiej smakuje po kilku godzinach, można ją podać z ziemniakami, kaszą, makaronem.