Sposób przygotowania:
Lukrowana rolada z galaretką
Galaretki zalać wrzątkiem, po czym wymieszać i zostawić aby zastygły. Ubić białka na pianę, dodać cukier, następnie żółtka. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Blaszkę od piekarnika posmarować tłuszczem i posypać mąką, po czym wylać przygotowane ciasto i wyrównać. Piec około 10-15 minut w temp. 160 C, po czym gorące ciasto wyjąć z piekarnika, rozłożyć ściereczkę, wyłożyć na nią ciasto i zwinąc w rulon, odstawić. Utrzeć krem karpatka wg przepisu na opakowaniu. Gdy galaretki całkowicie stężeją, pokroić je w kosteczkę. Ciasto rozwinąć, wyłożyć dżem na ciasto, po czym rozprowadzić krem, zwijąjąc delikatnie nakładac galaretki. Udekorować lukrem i posypać posypką, po czym wstawić do lodówki.
evita0007