agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Mahalabya - egipski deser

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

mango - kokosowy deser Egipski

Mahalabya - egipski deser Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Mahalabya - egipski deser

 

Sposób przygotowania:

Mahalabya - egipski deser
w rondelku podgrzewamy mleko wraz ze śmietaną. dodajemy cukier. cały czas mieszamy do całkowietego rozpuszczenia cukru. dodajemy olejek waniliowy. w osobnej misce łączymy mąkę kukurydzianą z mlekiem kokosowym oraz sokiem mango. delikatnie przelewamy do ciepłego mleka. całość energicznie mieszamy do momentu stężenia - konsystencja budyniu. mango obieramy i kroimy w kostkę, przekąłdamy do masy. całośc podgrzewamy na bardzo małym ogniu , około 2-3 minut. masę przekładamy do osobnych miseczek, wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi( ja posypałam lekko orzechami włoskimi) pozostawiamy do ostygnięcia i wstawiamy do lodówki. podawać mocno schłodzone. Smacznego:)
Mahalabya - egipski deser
dziś podajemy orientalny deser, bardzo słodki, uwaga uzaleznia:)