monikaa

monikaa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 101]

Majerankowy boczek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pieczony boczek jest smaczną domową wędliną ,idealną na kanapki ,robię go dość często bo mój mąż bardzo go lubi.

Majerankowy boczek Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Majerankowy boczek

 

 

Sposób przygotowania:

Majerankowy boczek
Boczek opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym natrzeć solą z każdej strony. Do pojemniczka z blendera wrzucić obrany czosnek ,majeranek ,pieprz ziołowy ,pieprz prawdziwy.kruszymy liście laurowe i wrzucamy ziele angielskie wlewamy 2-3 łyżki oliwy .Miksujemy aż powstanie coś w podobnie do pasty którą nacieramy boczek( lub boczki u mnie w duch kawałkach). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy przez godzinę .
Majerankowy boczek
Etap 1Przygotowany do pieczenia ,natarty przyprawami