Netka

Netka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 408]

Makaron lososiowo-pieczarkowo-brokulowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne i sycace danie,nie tylko na na piatek:)

Makaron lososiowo-pieczarkowo-brokulowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron lososiowo-pieczarkowo-brokulowy

 

  • 500 gr makaronu w dowolnym ksztalcie(u mnie rurki)

 

 

  • 1 duzy brokul

 

 

  • 1 duza cebula

 

 

  • posiekana natka pietruszki lub kolendry

 

  • sol,pieprz oraz sok z cytryny do smaku

 

 

 

Sposób przygotowania:

Makaron lososiowo-pieczarkowo-brokulowy
Makaron ugotowac w lekko osolonej wodzie z dodatkiem lyzki oliwy z oliwek.Odcedzic.Pieczarki oczyscic,umyc i pokroic Brokula podzielic na rozyczki,umyc i rowniez ugotowac w lekko osolonej wodzie,uwazajac by nie rozgotowac.Cebule pokroic w polkrazki,wrzucic na patelnie rozgrzana z trzema lyzkami oliwy,gdy cebula sie zeszkli dorzucic pokrojone pieczarki,dusic tak dlugo az pieczarki beda miekkie i zarumienione(mozna podlac woda)Lososia odsaczyc.Makaron wymieszac delikatnie z pieczarkami i cebula,dodac lososia oraz brokuly,wymieszac ponownie,doprawic wedlug swojego smaku i na koncu posypac natka.Smacznego:)
Makaron lososiowo-pieczarkowo-brokulowy
Etap 1
Makaron lososiowo-pieczarkowo-brokulowy
Etap 2
Makaron lososiowo-pieczarkowo-brokulowy
Etap 3
Makaron lososiowo-pieczarkowo-brokulowy
Etap 4

Tagi:

makaron