Sposób przygotowania:
Makaron Mamma Mia z kiełbaskami
1. Oliwę z oliwek wlać na patelnię i podgrzać na średnim płomieniu palnika. Kiełbaskę wsypać na patelnię i podsmażyć na lekko brązowy kolor (kilka kiełbasek po usmażeniu wyjąć, posłużą jako dekoracja zapiekanki). Dodać do kiełbaski cebulę i podsmażyć ją na rumiany kolor, tj około 5 minut. Dodać rozgniecione ząbki czosnku i smażyć jeszcze około 1 minuty. 2. Dodać bulion, pomidory, śmietanę, makaron, sól i pieprz i wymieszać. Doprowadzić do wrzenia. Przykryć patelnię i zmniejszyć ogień na średni płomień palnika i gotować, aż makaron będzie miękki, czyli około 10-15 minut. 3. Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z 1/2 szklanki sera. Resztą sera posypać makaron. Podpiec, aż ser się rozpuści i uzyska złoty kolor. 4. Udekorować odłożonymi kiełbaskami i bazylią.