Sposób przygotowania:
Makaron od serca dla Krzysztofa
Makaron: Mąkę przesiewamy, dodajemy całe jajko i jedno żółtko, szczyptę soli, olej i wodę. Zagniatamy ciasto, i wałkujemy na bardzo cienkie. Foremkami do ciastek wykrawamy serduszka. Makaron wrzucamy na wrzącą osoloną wodę i gotujemy - ma być al dente Kurczaka kroimy w średniej wielkości kawałki, wrzucamy na patelnię, dodajemy olej i masło - smażymy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Pomidory kroimy na pół, natkę pietruszki drobno siekamy. Gdy kurczak jest już miękki, dodajemy natkę i pomidory - cały czas mieszamy, żeby się nie przypaliło. Ugotowany makaron odcedzamy i wrzucamy na patelnię, delikatnie mieszamy, tak by makaron był "oblany" sosem. Nakładamy na talerz, smacznego :) Zamiast smakowego oleju czy oliwy można użyć zwykłego, i doprawić czosnkiem i bazylią Makaron można zrobić z płatków lasagne - ugotować i powycinać serca. Ja wolałam sama :)