Sposób przygotowania:
Makaron osiem smaków
1.Paseczki mięsa wymieszać z mąką z tapioki i pozostawić w misce 2.Makaron jajeczny zalać wrzątkiem i pozostawić na 5 minut, aż zmięknie 3.Jajko roztrzepać. 1 łyżkę oleju rozgrzać na patelni a małym lub średnim ogniu 4.Masę jajeczną wlać na patelnię i potrząsając patelnią rozprowadzić równomiernie 5.Smażyć omlet ok. 2 minuty, przewrucić na drugą stronę. Zdjąć z patelni i zrolować 6.Makaron odcedzić, osączyć. 2 łyżki oleju rozgrzać a silnym ogniu7.Szybko na chrupiące obsmażyć na patelni paseczki mięsa i przełożyć do miski 8.Na patelni lub woku rozgrzać 1 łyżkę oleju i 1 łyżkę oleju sezamowego9.Na oleju podsmażyć szparag ok 3 minut, mieszając 10. Dodać por, czosnek, chili i 1 łyżkę sosu sojowego. Dusić razem 3 minuty. 11. Dołożyć krewetki, mięso, kiełki, makaron, sok z limety i sos sojowy. Wymieszać 12. Dołożyć pokrojony na cienkie krążki omlet i wymieszać Danie Gotowe SMACZNEGO :)
marietta