Sposób przygotowania:
Makaron penne z kolorowymi pomidorami i kurczakiem
Piersi z kurczaka dokładnie umyć, oczyścić i pokroić na kosteczkę. Czosnek i cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę. Na dużej patelni podgrzać oliwę i podsmażyć czosnek z cebulą. Dodać piersi z kurczaka i smażyć, aż nabiorą złotego koloru. Następnie dodać liście szpinaku, bazylii oraz sól i pieprz. Wszystkie składniki dobrze wymieszać, troszeczkę podlać wodą i smażyć jeszcze kilka minut. Na końcu dodać umyte i pokrojone w kostkę pomidory i jeszcze przez chwilkę podsmażyć. W międzyczasie ugotować makaron al dente w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Ugotowany makaron odcedzić, dodać do składników na patelni, wymieszać. Można dodać więcej oliwy. Podawać posypane startym serem.