Sposób przygotowania:
Makaron pieczony w pomidorowym sosie
Pomidory parzymy we wrzątku i obieramy ze skórki, następnie podsmażamy w garnku na odrobinie oleju. Zalewamy szklanką chłodnej wodą i dusimy pod przykryciem ok 10 minut. Następnie dodajemy roztrzepane jajko, zdejmujemy garnek z palnika i dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Studzimy i po ostudzeniu miksujemy za pomocą blendera.
Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w półplastry, podsmażamy na oleju i dorzucamy kiełbasę toruńską pokrojoną w półplastry. Smażymy na niewielkim ogniu do momentu aż cebula się zeszkli, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Surowy makaron należy wrzucić do naczynia żaroodpornego, dodajemy cebulę usmażoną z kiełbasą i mieszamy. Całość zalewamy sosem i na wierzchu układamy plastry żółtego sera.
Pieczemy w przykrytym naczyniu żaroodpornym w 180 stopniach ok godziny.
Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w półplastry, podsmażamy na oleju i dorzucamy kiełbasę toruńską pokrojoną w półplastry. Smażymy na niewielkim ogniu do momentu aż cebula się zeszkli, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Surowy makaron należy wrzucić do naczynia żaroodpornego, dodajemy cebulę usmażoną z kiełbasą i mieszamy. Całość zalewamy sosem i na wierzchu układamy plastry żółtego sera.
Pieczemy w przykrytym naczyniu żaroodpornym w 180 stopniach ok godziny.