Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Makaron pod beszamelem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapiekanka z mięsem mielonym podduszony z pomidorami , makaronem zalanym sosem beszamelowym i posypane żółtym serem.

Makaron pod beszamelem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron pod beszamelem

 

Sposób przygotowania:

Makaron pod beszamelem
Cebulę obrać , drobno posiekać i zeszklić na oleju. Dodać mięso mielone podsmażyć ,w tym czasie umyć pomidory i pokroić w kostkę dodać do mięsa i dusić aż woda odparuje, doprawić do smaku. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Do naczynia żaroodpornego przełożyć mięso , ugotowany makaron. Przygotować sos beszamelowy według przepisu na opakowaniu i zalać nim makaron , posypać startym żółtym serem. Zapiekankę wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 20-25 minut.
Makaron pod beszamelem
Cebulę zeszklić dodać mięso mielone i pomidory
Makaron pod beszamelem
Makaron ugotować i przełożyć na mięso do naczynia żaroodpornego
Makaron pod beszamelem
Przygotowanym sosem beszamelowym zalać makaron
Makaron pod beszamelem
Zapiekankę posypać żółtym serem i zapiec w piekarniku