mlem

mlem

Starszy Kucharz
[Przepisów: 20]

Książka Kucharska: Danie główne Hortex

Makaron razowy po królewsku z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupę Królewską w sos zamieniłam i z makaronem razowym połączyłam. Boczek na patelni podsmażyłam i w 15 min pyszne danie „stworzyłam”. Zapraszam do przepisu mojego, łatwego, szybkiego i bardzo „królewskiego”.

Makaron razowy po królewsku z boczkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Makaron razowy po królewsku z boczkiem

 

  • 1x Zupa królewska Hortex
    450 g Zupy Królewskiej Hortex,

  • 200 g makaronu razowy świderki,

  • 2 buliony pieczarkowe z maślaną nutą,

  • 50 g śmietanki 30%,
  • 100 g wędzonego boczku w plastrach,
  • pieprz świeżo zmielony do smaku,
  • sól himalajska do smaku,
  • 4 łyżeczki kapary,
  • 1 łyżeczka lubczyku,
  • listki świeżej bazylii,

  • gałązki rukli.

Sposób przygotowania:

Makaron razowy po królewsku z boczkiem
Zupy Królewskiej Hortex gotujemy ok. 15 min w 500 ml wody. Dodajemy bulion, lubczyk, doprawiamy solą i pieprzem. Miksujemy blenderem do uzyskania jednolitej, kremowej konsystencji. Dodajemy śmietankę i mieszamy. W tym samym czasie gotujemy makaron na al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzamy. Boczek kroimy na paseczki i podsmażamy na patelni. Makaron mieszamy z sosem, dodajemy boczek, kapary. Ozdabiamy bazylią i rukolą. Smacznego.
Makaron razowy po królewsku z boczkiem
Makaron razowy po królewsku z boczkiem