Sposób przygotowania:
Makaron ryżowy z sosem pomidorowo-szpinakowymETAP 1:
![Makaron ryżowy z sosem pomidorowo-szpinakowym Makaron ryżowy z sosem pomidorowo-szpinakowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/makaron-ryzowy-z-sosem-pomidorowo-szpinakowym-551122.jpg)
Czosnek siekamy drobno i smażymy chwilkę na oliwie, uważając, aby nie zbrązowiał.
Dodajemy umyty i osuszony szpinak, smażymy, aż liście szpinaku "zwiędną".
Dodajemy pomidory z puszki.
ETAP 2:
![Makaron ryżowy z sosem pomidorowo-szpinakowym Makaron ryżowy z sosem pomidorowo-szpinakowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/makaron-ryzowy-z-sosem-pomidorowo-szpinakowym-551123.jpg)
Dodajemy śmietanę i przyprawy. Podgrzewamy, aż pomidory się rozpadną, a sos zredukuje i zagęści.
ETAP 3:
![Makaron ryżowy z sosem pomidorowo-szpinakowym Makaron ryżowy z sosem pomidorowo-szpinakowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/makaron-ryzowy-z-sosem-pomidorowo-szpinakowym-551124.jpg)
Sos delikatnie blendujemy.
Makaron ryżowy gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzamy i łączymy z sosem.