Sposób przygotowania:
Makaron świderki ze szpinakiem
Postaw wodę na makaron i posól ją. Zamrożony szpinak złam na pół i połóż na lekko rozgrzanej patelni. Cebulę pokrój w kostkę. Makaron wrzuć do gotującej się wody i gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Zetrzyj ser na tarce. Mieszaj co jakiś czas szpinak. Odcedź makaron. Majonez połącz w miseczce ze śmietaną, obierz czosnek, umyj go i przeciśnij przez praskę do miseczki. Posól i popieprz i wymieszaj dokładnie sos. Posól szpinak i dodaj mleko, wymieszaj i wyłącz gaz pod patelnią. Rozłóż na talerzu porcję makaronu, na niego daj trochę szpinaku, lekką warstwę sosu i posyp żółtym serem, włóż do mikrofalówki na 2,5 minuty i gotowe:)